حسن نجفی در گفتگو با خبرنگار مهر در تبریز افزود: آنچه تاکنون در حوزه اطلاع رسانی دینی در کشور رخ داده ناشی از نگاه سنتی و محدودی است که نسبت به مقوله فرهنگ و دین وجود دارد.
وی تصریح کرد: عده ای فکر می کنند مقوله دین محدود به برخی مراکز دینی است درحالیکه عرصه دین به ویژه اسلام و تشیع بسیار گسترده، فراگیر و جهان شمول است.
این کارشناس فرهنگی ادامه داد: در این میان، دین مبین اسلام در تمام لایه های زندگی شخصی و اجتماعی مردم حضور دارد و ما با یک نگاه هوشمندانه می توانیم آنها را به عینه درک و به آینده ای روشن امیدوار باشیم.
نجفی با بیان اینکه اتفاقات بسیاری در حوزه مسایل مرتبط با دین روی داده است، اظهار داشت: از آنجاکه ما از یک منظرگاه به مقوله فرهنگ دینی می نگریم اغلب از تحولات این حوزه غافل بوده و حتی بسیار ناراحتم که بگویم این مقوله را نمی شناسیم.
این کارشناس حوزه فرهنگ دینی گفت: برای اصلاح وضع موجود لازم است اندیشمندان ما به یک بازتعریف از حوزه های اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و حتی اقتصادی که دین در آنها حضور دارد برسند.
وی تصریح کرد: تنها با مطالعه ای گذرا از آنچه طی سه دهه گذشته در کشور رخ داده است متوجه می شویم دست اندرکاران اطلاع رسانی دینی هنوز هم زوایای این تحول و رویکرد را متوجه نشده اند.
نجفی با رد ادعاهای مطرح شده در خصوص کمرنگ شدن نقش دین در زندگی مردمان امروز گفت: دین در دنیای معاصر در پس ظواهر رنگارنگ و ریتم شلوغ زندگی همچنان به حیات پرطروات خود ادامه می دهد.
مدیر حوزه هنری آذربایجان شرقی اظهار داشت: با مطالعه رفتار انسان ها به ویژه در جامعه ایران اسلامی به طور قطع می توان گفت که رویکرد مردم به ویژه نسل جوان به دین و معنویات زیاد شده است.
وی در عین حال متذکر شد: ذهن پویا و سئوال گر نسل جوان ایجاب می کند که آنها را به سوی دریچه ها و روزنه های نوینی از ساحت پرشکوه دین رهنما باشیم.
نجفی با تاکید بر لزوم تحقیق و تدریس حوزه ای مستقل به نام "اطلاع رسانی دینی" گفت: ای کاش متولیان حوزه رسانه و ارتباطات با مقوله دین بیش از پیش آشنا شده و بر اهمیت این بخش واقف شوند.
نظر شما